NU

Road Trippin'

Wekelijks te zien in de OBA, diverse theaters en scholen in Nederland

 

In de muzikale voorstelling Road Trippin' wordt het publiek meegenomen naar de middelbare schooltijd. Vier volwassenen denken terug aan deze periode waarin gevoelens van schaamte en eenzaamheid naar voren kwamen.

 

Zo werd Aisha gepest vanwege haar huidskleur, worstelde Tim met zijn seksuele geaardheid, kon Alice de verleiding van drugs niet weerstaan en had de populaire Mo een vader die altijd dronken was. In de voorstelling worden deze worstelingen op humoristische en herkenbare wijze gebracht.

 

 

Regie: Marjolein Frijling

Spel: Alexander Wolff, Eva Knibbe, Martijn Wever, Naomi Mac-Donald, Bart van de Woestijne, Sofieke de Kater, Reinier Demeijer,

Darshan Simrit. Voor meer info, zie www.thepassengers.nl

 

Fogo Correndo   

 

Een theatrale reconstructie van een bosbrand

Van 14 t/m 22 juni 2019 op festival Oerol

 

Met de voorstelling FOGO CORRENDO (lopend vuur) tonen performers Marjolein Frijling en Theo Martijn Wever een theatrale reconstructie van een bosbrand. De korte versie was te zien tijdens het festival Boslab in het Amsterdamse Bos eind juni 2018. De première is op 14 juni tijdens festival Oerol 2019.

 

 

Concept en tekst: Marjolein Frijling

Begeleiding: Frances Sanders

Performers: Marjolein Frijling en Martijn Wever

Muziek: Daniel Raposo

Co-productie met Boslab | Amsterdamse Bostheater

 

180 and i

 

Muziektheatervoorstelling van theatermaker  Marjolein Frijling

Van 18 februari t/m 23 februari 2019 in Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg Amsterdam) 

 

"In 2014 ontdekte ik dat Amsterdam 180 nationaliteiten telt. Een wereldrecord. Direct wilde ik al deze mensen ontmoeten en interviewen. Uiteraard onmogelijk. Het bleek het begin te zijn van mijn levensproject 180".

 

In de voorstelling "180 and i" deelt Marjolein haar persoonlijke verhaal over de zoektocht naar de 180 Amsterdammers, wat de ontmoetingen bij haar teweeg hebben gebracht en over de verhalen die ze maar niet los kan laten.  Lees hier het artikel van oneworld.nl. Voor meer info en/of reserveren van kaarten, klik hier.

 

Concept en spel: Marjolein Frijling

Muziek: Dwight Breinburg en Martijn Rooker

Geproduceerd door Stichting DW-RS |  Bureau Barel

Met dank aan de 180 Amsterdammers

 

 

 

Radiolab

 

Radiolab is een ééndaagse workshop in de OBA waarbij scholieren onderzoek doen naar een actueel thema en daarna op de radio hun stem laten horen

Elke week  in Openbare Bibliotheek Amsterdam en te beluisteren op 106. 8fm

 

 

Openbare Bibliotheek Amsterdam en Publieke Omroep Amsterdam bieden met Radiolab een workshop aan, waarbij jongeren op een creatieve manier zich in actuele thema’s verdiepen. Het onderzoek bestaat uit het raadplegen van verschillende bronnen, zoals boeken, internet, kranten en tijdschriften. Daarna bereiden de jongeren zich  voor op de uitzending en uiteindelijk laten ze hun stem horen in een talkshow op de radio.

 

 

Concept, regie en presentatie: Marjolein Frijling

ism. afdeling educatie en programmering OBA