FOGO CORRENDO

 

Fogo Correndo 

Vurige voorstelling over wereldwijde klimaatverandering


De vlammende voorstelling Fogo Correndo, over bosbranden en de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering, gaat op vrijdagavond 14 juni in première tijdens Oerol op Terschelling.


Theatermaker en journalist Marjolein Frijling en acteur Theo Martijn Wever onderzochten hiervoor de dodelijkste bosbrand uit de Portugese geschiedenis.

Fogo Correndo (letterlijke betekenis: lopend vuur), speelt midden in het bos op West Terschelling. We zien de 24 uur die voorafgaan aan het uitbreken van de gigantische brand uit 2017, waarbij tientallen mensen omkwamen. We keren terug naar die snikhete zomerdag, ontdekken hoe bosbranden ontstaan en wat de onthutsende motieven zijn voor het aansteken ervan. Fogo Correndo zet alle zintuigen op scherp want we horen, ruiken, zien en voelen dat het vuur steeds dichterbij komt…


De voorstelling gaat in op de oorzaken en veroorzakers van bosbranden en de effecten van de wereldwijde klimaatverandering. De meest uiteenlopende, vaak botsende visies en verhalen zorgen voor spannend, humoristisch en emotioneel theater. We zien Maria, de eigenares van een fado-café, olijfbomenboer João, brandweerman Pedro en de nog altijd onbekende dader…


Een eerste korte versie van de voorstelling, die te zien was tijdens Boslab 2018 in het Amsterdamse Bostheater, werd zeer goed ontvangen.Fogo Correndo is een coproductie van Marjolein Frijling Creaties /stichting The Passengers en het Amsterdamse Bostheater.

De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door: Oerol, het WWF Inno Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.  

 


Credits
Tekst en regie: Marjolein Frijling
Spel: Marjolein Frijling en Theo Martijn Wever 
Live-muziek: André F. Cardoso
Dramaturgie en eindregie: Frances Sanders
Regieassistentie: Elke Schouten

Techniek: Bart-Jan Oosting

Zakelijke leiding: Piet Witte 
Publiciteit: Dorèndel Overmars
Campagnebeeld: Irwan Droog


Met dank aan: Daniël Raposo, Elisabeth Lambeck-Ferreira, Eva Knibbe, Dwight Breinburg, Natascha Zwaal.


Meer info, check hier site Oerol.