HELD(IN)

HELD(IN)

“Zeus wordt met onmiddellijke ingang geschrapt uit alle verhalen van de Griekse mythologie. Daarmee lijkt de val van de God van Hemel, Bliksem en Rechtvaardigheid compleet” (De Speld)




Held(in) is een energieke wervelwind van vette beats, absurde verhalen en bijzondere ontboezemingen. Door het delen van hun favoriete Griekse mythen en persoonlijke verhalen nemen de performers je mee op hun zoektocht naar wat echte helden zijn. In een meeslepende slotfase wordt een rechtszaak aangespannen tegen Zeus. Uiteindelijk bepaalt het publiek wat we met deze Oppergod anno 2022 aan moeten. Behoudt hij zijn heldenstatus of dondert hij van zijn voetstuk af?


 

Halfgoden die hun kinderen op eten. Titanen die ter wereld komen uit een teelbal. Vrouwen die hun zoon van de berg afgooien, want... te lelijk. Freaky slangen die krioelen uit hoofden. En een oppergod die regelmatig transformeert in een stier om zo jonge meisjes te versieren.

 

De Griekse mythen. Hoe absurd en onbegrijpelijk ze soms lijken, zo invloedrijk ze nog steeds vandaag de dag zijn. Deze eeuwenoude verhalen zitten vervlochten in onze taal, en hebben de basis gelegd van onze Westerse samenleving en hoe we daarin met elkaar omgaan. Maar in hoeverre moeten we deze invloed alleen maar de hemel in prijzen en zo’n God als Zeus op een voetstuk plaatsen?

 

Voor meer info en/of speeldata, zie site Storytelling Centre.


Credits:


Concept, tekst en regie: Marjolein Frijling

Performers: Nina Elisa Euson, Tania Christina, Ferhat Kaplan, Robbie Wallin

Dramaturgie: Arjen Barel

Productieleiding: Eva Asselbergh

Zakelijk leiding: Erma van Maris

Storytelling Centre